lørdag den 1. december 2012

And the calender was opened

Glædelig 1. december. Vi er nu officielt gået ind i den første vintermåned og julemåneden, og jeg er derfor lige startet på min animejulekalender Skip Beat, som jeg ser på Crunchyroll.

Skip Beat eps. 1: And the Box was Opened
Fra start er det tydeligt, at dette er en komedie. Der er mange overdrivelses- elementer, som bidrager til og understreger komikken. I eps. 1 møder vi den naive, hårdtarbejdende og drømmende Kyoko Mogami, som er stor fan af sangeren og celebrityen Sho Fuwa. På billedet går det op for hende, at hun ikke har fået en plakat, selvom hun også købte to cd'er og endda stod i kø til at være den første kunde.


Kyoko er egentlig en klassisk dørmåtte. Det viser sig nemlig, at hun har forladt sin hjemby for at rejse til Tokyo med den fyr, hun er forelsket i, for at han kan udleve sin drøm. Alt imens slider og slæber Kyoko for at tjene penge til husleje og mad. Hun bruger absolut ingen penge på sig selv. Men det er alt sammen okay, for hun gør det for fyrens skyld, og så længe han er glad, er hun glad. 
Selvom Kyoko er naiv, er hun dog bestemt ikke handlingslammet. Da det går op for hende, at fyren bare har udnyttet hende som hushjælp og absolut intet føler for hende, åbnes der en æske inden i Kyoko. Hun bliver fyldt med vrede, had og hævntørst. Jeg tror aldrig, jeg har set en så radikal udvikling/ændring i en person i bare en episode, som vi oplever med Kyoko her.


De små "grudge spøgelser" omkring Kyoko, kan andre ikke se, men de kan føle og fornemme dem, hvilket giver anledning til meget sjov. Episoden slutter med en bekendtgørelse fra Kyoko, som kommer til at danne grundlag for det næste handlingsforløb. 

Når man ser på tegnestilen, skulle man tro, at serien er ældre, end den er. Dette vil nok også afskrække nogen. Det er en ganske god eps. 1, som introducerer hovedpersonen godt. Vi får også glimt af andre personer, som kommer til at spille en rolle senere hen. Indtil videre vil jeg sige, at man skal se serien for humoren - bryder man sig til gengæld ikke om humoren, kan serien blive svær at komme igennem. Skip Beat er nemlig mere komedie end romantik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar