mandag den 31. december 2012

Musikken i anime 2012

En af grundene til at jeg foretrækker anime frem for manga er lydsiden. Musikken kan virkelig understrege en scene og være med til at bygge den op. Den kan også forstærke følelserne og skabe en stemning. Så for at udtrykke min begejstring for musikken, har jeg valgt at lave et helt blogindlæg dedikeret til det. Jeg vil dog kun komme omkring musik fra de anime, som jeg har set færdige eller stadig er i gang med at se. I hver kategori er der 3 nominerede.

Bedste soundtrack
  1. Fate Zero: Yuki Kajiura: Hun forstår at lave storslået baggrundsmusik til især dramatiske kampscener. Hun har skabt musik, der passer rigtig godt til Fate universet, og som er med til at bygge atmosfæren og stemningen op. 
  2. Last Exile: Fam, the Silver Wing: Hitomi Kuroishi: Musikken er et af de få plusser ved denne serie. Den er meget i Last Exile stil og ånd. Der er både de store episke musikstykker og de små legende, som passer så godt til flyvescenerne med de mindre fly.
  3. Sakamichi no Apollon - Kids on the Slope: Yoko Kanno: Med sin musik sætter Yoko Kanno scenen for denne serie. Hun skaber fornemmelsen af at være tilbage i den tid, og bidrager dermed væsentlig til seriens setting. Musikken er desuden rar og afslappende at lytte til på en regnvejrsdag.
Vinder: Sakamichi no Apollon - Kids on the Slope: Yoko Kanno


Bedste OP
  1. Fate Zero: to the beginning - Kalafina: Jeg har en forkærlighed for Yuki Kajiura, og jeg kan især godt lide hendes seneste musikgruppe Kalafina. De leverer en smuk men stærk sang til Fate Zero 2. Den sætter stemningen virkelig godt til serien. I selve OP-sekvensen bliver de forskellige karakterer også præsenteret rigtig fint. De forskellige scenarier passer også fint sammen med sangen og de skift, der er i den.
  2. Sakamichi no Apollon: Sakamichi no Melody - YUKI: En flot artistisk OP-sekvens, hvor alle karaktererne bliver vist, imens der er noder hen over billedet, hvilket et meget passende til serien. Melodien passer også til seriens stil og stemning. 
  3. Bakuman 2.: Dream of Life - Shouhei Itou: Igen får vi en virkelig god præsentation af de forskellige vigtige personer og flere af deres indbyrdes forhold til hinanden. Musikken fades også ofte ind over den sidste scene inden OP'en starter, hvilket fungerer rigtig godt. Ligesom serien er sangen også glad og positiv.
Vinder: Fate Zero: to the beginning - Kalafina


Bedste ED
  1. Accel World: →unfinished→ - KOTOKO: Både ED-sekvensen og sangteksten passer virkelig godt til serien. Den understreger Harus følelser og drømme gennem symbolik, som dog er ret åbenlys. Melodien er upbeat med et godt flow præcis som serien.
  2. Psycho-Pass: Namae no nai Kaibutsu - EGOIST: Denne ED leverer et godt indtryk af seriens stil og setting især igennem sin ED-sekvens. Desuden kan jeg godt lide sangen i sig selv, da den har en god melodi.
  3. Last Exile: Fam, the Silver Wing: Starboard - Hitomi Kuroishi: En meget "Last Exilesk" ED, som leder mine tanker hen på Last Exiles ED. Melodien svæver let og skrøbeligt, og der er valgt en meget passende sangerinde til den.
Vinder: Accel World: unfinished - KOTOKO


Bedste beat
  1. Mirai Nikki: Dead END - Faylan: Jeg synes, at den engelske udtale er forfærdelig, men sangen har et rigtig godt beat - især starten er fed.
  2. Jormungand: Perfect Order: UNDER/SHAFT - Maon Kurosaki: Upbeat og ligefrem ligesom serien. Der er også nogle gode skift i tempoet.
  3. Btooom!: No Pain, No Game - Nano: En god vel sammensat sang med et godt beat, hvor især starten frem til verset er stærk.
Vinder: Btooom! OP

Ingen kommentarer:

Send en kommentar